Hoe kom ik van mijn tatoeage af?

Deze vraag stelt schijnbaar 80% van de mensen met een tatoeage zichzelf. 80% van de mensen krijgt namelijk spijt!

 

Veel mensen willen af van de naam van een ex of van een tatoeage die nu gewoon niet meer hip is. Zoals bijvoorbeeld de tribal of een ’tramp stamp’. Daarnaast kunnen oude tatoeages ook nogal eens vaal worden. Wat kan je doen? Je kan er een grotere tatoeage overheen laten zetten. Maar wie weet krijg je daar ook weer spijt van. Om over de kosten nog maar te zwijgen.

 

De meest nette oplossing is om de tatoeage helemaal te laten weglaseren. Tatoeage verwijderen kan bij gespecialiseerde laserklinieken. De laser breekt het pigment af waar de inkt in zit maar beschadigd de huid niet. Steeds meer mensen kiezen voor weglaseren.

 

Deze behandeling voel je wel maar het doet een stuk minder pijn dan het zetten van de tatoeage. Toch moet je er niet te licht over denken. Het kost minimaal 8 laserbehandelingen om je tatoeage te verwijderen. Dat hangt af van de grote van je tatoeage en de kleuren. Gek genoeg zijn donkere kleuren eenvoudiger weg te laseren dan lichte. Tussen die behandeling zit ook steeds weer 6 weken zodat je huid kan herstellen. Je bent dus al snel een jaartje bezig voor je tatoeage weer weg is. De kosten voor het verwijderen zijn ook hoger dan wat het kostte om je tatoeage te laten zetten.

 

Het aantal mensen dat een tatoeage laat zetten is de laatste jaren ook flink toegenomen. Het aantal mensen met spijt stijgt dan dus mee. Meer mensen die kiezen voor weglaseren, en meer potentiele klanten voor laserpraktijken dus. Er openen daarom steeds meer laserpraktijken die gespecialiseerd zijn in het weglaseren van tatoeages. Ook is het steeds vaker mogelijk om bij de tatoeëerder zelf je tatoeage te laten verwijderen. Daarnaast zijn er ook dermatologen waar je terecht kunt. Vooralsnog is er nog geen sprake van een beschermd beroep maar die wetgeving zit er wel aan te komen.

Niet gecategoriseerd

Reginald Obrien